9. sep, 2020

Mina tankar om Catering i Uppsala

Jag har säkert ätit mat som har varit beställd via catering i Uppsala ett 100-tal gånger i mitt liv. Så går det när man väljer ett jobb som kräver att man är med på mässor och tillställningar hela tiden. Som talare blev jag alltid väl omhändertagen av alla arrangörer, och det fanns i stort sett alltid ett rejält utbud av mat. Det kunde vara italienska bufféer, där mozzarella, pastasallader och underbara kötträtter avlöste varandra. Det kunde egentligen handla om smaker från hela världen. Indien, Kina, Mexiko – Ja, till och med isländsk catering i Uppsala har jag varit med om.

 

Oftast handlade det såklart om svensk mat. Det var smörgåstårtor och smörgåsbord. Det var sill av 6 miljoner olika sorter. Det var varmrökt lax, kallrökt lax, gravad lax, halstrad lax, laxpaj, laxtårta och allt annat du kan tänka dig. Jag tror till och med att jag har smakat på något som kallades Söta laxbullar. Utöver dessa havssmaker var det såklart även gräddtårtor och prinsesstårtor, med kaffe med småkakor. Det svenskaste av svenska, helt enkelt. Varje gång jag presenterades för den catering i Uppsala som kunden valt sa hen belåtet: ”Jo då, vi kör lite traditionellt svenskt idag.” och skrattade åt sin finurlighet.

 

Nu låter det kanske som att jag tycker illa om catering i Uppsala. Så är verkligen inte fallet. Jag har blivit lite trött på det eftersom jag ofta får äta samma typer av menyer. Men generellt sett så kan jag lugna alla med att meddela att jag ÄLSKAR catering i Uppsala. Efter många års talande på mässor så valde jag att gå vidare. Eller jag bytte snarare sida, kan man säga.

 

Numera arbetar jag just med att anordna events och mässor. Nu är det jag som tar besluten om vilken catering i Uppsala som vi ska ta in. Eftersom min erfarenhet sa mig att de flesta valde svenska menyer så tänkte jag sticka ut. Jag valde istället aldrig smörgåsbord och liknande i början. Dessvärre märkte jag ganska snart att många av faten på mässorna stod orörda. Trots smarriga indiska grytor. Trots heta mexikanska tacorätter och trots Ramen. Det hela resulterade i att jag bytte bana vad gällde catering i Uppsala. Jag gick åt de svenska traditionella smakerna.

 

Förra veckan skulle jag presentera menyn för en av Sveriges mest kända talare inom digitalisering. Jag log, pekade åt bordet där vår catering i Uppsala stod och fnissade till:

 

  • ”Jo, vi kör lite traditionellt svenskt idag tänkte vi”